ELEKTROMOS Fűtés MÉRÉS


Deprecated: Non-static method FutesRogzito::viewPost() should not be called statically in /web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298

Az elektromos fűtés mérés ADATAIT ne arra használja, hogy önigazolást keres a negatívumra, hanem legyen nyitott az újra és a jó megoldást keresse.

A számok állandó bűvöletében élek ez biztos annak köszönhető, hogy nem sikerült semmilyen állami végzettségre szert tennem és a számok világa az amiben egy papírbuta ember is érvényt szerezhet az igazának.

Az egész energia számításos matek vicces, még akkor is, ha mindaz igaz a pedellus, meg tanszékvezető szerint. Elsőként induljunk nulláról, ha valaki tisztességgel leül és mond egy árat egy komplett gázfűtés kivitelezésre, akkor állítom, hogy ennek csak hányada az elektromos fűtés. Akkora a különbség, hogy nem csak évekig fűthetek belőle, hanem veszek egy napelemes rendszert és soha többet nem tudom meg, hogy mennyibe kerül a fűtésem.

A másik, pont a számok tengerre, mindenféle kw-ok, Mjoulok, stb, na ez a parasztvakítás. Csináltam egy mintaszobát, amiben van egy infrafilm teljes felületen és egy inverteres klíma, teljes szabályzás, stb. Jövőre tervezünk egy központi fűtéses invertert is, ha isten és a párt is megsegít. Először mennyezet fűtést teszteltem, jövőre jön a padlófűtés.
Mérem, a fogyasztást, 1-2,5-10 PM, VOC, mindenféle elektromos tér, fogyasztás, hőmérséklet. Kiléptem a számított komfort zónából és hőérzet alapján állítom be a használatot, egész nap be vagyok ide zárva, mint egy cirkuszos majom.

elektromos fűtés mérés, infra fűtés ws. inverteres klíma
infra fűtés ws. inverteres klíma

Minden a számomra fontos energetikai és élettani adatot mérek, nem hiszem, hogy a műszereim vannak olyan pontosak mint egy labor eredménye, de indikátornak tökéletesek és a változások követése alapján számos az ember életét érintő kérdés tisztázható előre, mielőtt elköltesz Te is egy valag pénzt és utána dühöngsz, hogy megint átverték. De egyszer látnám, hogy a dühös vevő valóban az eladón verné el a port, mert szája mindkettőnek van, amíg a kocsmában kell a pultot csapkodni.

elektromos fűtés mérés, infra fűtés ws. inverteres klíma
infra fűtés ws. inverteres klíma
elektromos fűtés mérés, infra fűtés ws. inverteres klíma
infra fűtés ws. inverteres klíma

Hogy sorba menjek, olyanokat tudok, hogy telón állatom be a meleget, látom az infrafilm fogyasztást, ki és be kapcsolhatok infra és inverteres fűtést, az egyik rendszer még a reggeli kávémat is megfőzi. De az egyik legnagyobb érték a szabályozhatóság, temperálás, extra hőigény azonnali kiszolgálása, stb. A felület infra fűtéssel néhány perc alatt képes vagyok felfűteni egy helységet. Mivel a magyar ember egyetlen istene az ár, ezért elárulom a nagy titkot, ha jól van felépítve a az infrafilm technológia kiegészítve napelemmel vagy inverteres klíma van H tarifával, akkor olcsóbb mint a lopott fa! Nem a gáz hanem a lopott fa.

elektromos fűtés mérés, infra fűtés ws. inverteres klíma
infra fűtés ws. inverteres klíma
elektromos fűtés mérés, infra fűtés ws. inverteres klíma
infra fűtés ws. inverteres klíma
elektromos fűtés mérés, infra fűtés ws. inverteres klíma
infra fűtés ws. inverteres klíma
elektromos fűtés mérés, infra fűtés ws. inverteres klíma
infra fűtés ws. inverteres klíma

Az infra fűtés alapvetésként nálam infrafilmet jelent, nem vizsgáltam a kész paneleket soha, pedig nem egyszer volt a kezemben, sőt számos olyan helyen dolgoztam ahol ez van felszerelve. Persze az infra penel lehet egy infrafilm keretben. Na szóval az infrafilm eladás egyik sarokpontja, amit mindenki Ctrl+C – Ctrl+v másolgat a stilisztikai hibákkal együtt az infra fény élettani hatását. Megkérdeztük a forgalmazók egy jó nagy részét, hogy megtudják-e mondani ha élettanilag hasznos az nfra tartomány akkor ennek a kibocsájtott sugárzásnak mennyi a hullámhossza. Ugye ez azért egy egyszerű szám ami mérhető, nincsenek bonyolult mérési jegyzőkönyv elvárások, a válaszok száma zero. Addig csak “fekete” sugárzónak nevezzük  majd mérés után eldől hova lehet besorolni. Számomra ez egy paradoxon, én úgy hívom a magyar paramutyi, mert azért mások egészségi állapotára építeni egy eladást az komoly felelőség, és nagyrészt a nyugdíjasok buszos túráira volt eddig jellemző. És ez a kérdés felmerül a klímák porszállítási képessége kapcsán is.  Nem hiszem, hogy ez valakinek erkölcsi zavart okozna a rendszerében, de épeszű országokban ezért akár el is marasztalják a kezdeményezőt. Szóval nem tudjuk, hogy a nagyon hasznos és nagyon egészséges infra sugárzás pont merre tart. Meg kell mérni.

Ehhez keresünk KÖZÖSSÉGI FINANSZÍROZÁST, igen ez más társadalmakban megszokott. Tehát akit érdekel, az beszállhat egy INFRAFILM sugárzási hullámhossz mérésbe pénzzel a végösszeg kb 70 000 forint, aki beszáll azzal megosztjuk a mérés eredményét. Persze erre is, mint a többi minősített adatra ugyanazok a szerzői jogi szabályok vonatkoznak mint a leírásban.

A másik nagy fegyvertény a 3., 4. 5. generációs fűtőfilm. Amennyire tudom, ez az egész infrafilm biznisz Koreai, ha jól emlékszem akkor az övék az infrafilm szabadalom is. Így bár ilyen gyártósorról készült képet ezret találhat a neten, mégsem hiszem hogy az saját gyártásban készül hátul a sufniban, de nem is Svéd, meg Holland, meg német sufnikra gondolok. Persze nem vagyok tévedhetetlen és én ennyit tudok erről sajna. De arra elég okot ad, hogy megálljak és elgondolkozzam azon, hogy A magyar és B magyar cég árai között miért van 2-3 szoros különbség.

Van egy kritikus pont, ami kedvenc témája a huhogoknak a legtöbbször valamilyen egyéni érdek mentén, az az elektroszmog. Végig mérjük a fórumokban felvetett helyzeteket és ennek szentelünk egy külön menüpontot. 
Őszintén eszembe se jutott az elektroszmog témának a boncolgatása, mert annyira kézenfekvők az adatok, de láthatóan ez a legnagyobb támadási felület és egy komoly varázsló paic épült rá, komoly érdekek és pénzek mentén.

Minden egyéb a napi mérések megjegyzéseiben lesz.

Ha követni szeretné a méréseinket és kíváncsi a napi jegyzetekre akkor kérem fizessen elő.

 

elektromos fűtés mérés, infra fűtés ws. inverteres klíma
infra fűtés ws. inverteres klíma

A méréseket a képen látható műszerekkel végzem hónapok óta, kontroll mérésre nincs lehetőségem így fenntartom a tévedés jogát és felhívom a figyelmet, hogy elsősorban a trendeket, indikátor értékeket vegye mindenki figyelembe, ahol a mérési hiba elveszti a jelentőségét.

Elektromos fűtés jegyzet

Az elektromos fűtés margójára; tudomásul kell venni, hogy mindennapjaink része az elektromosság, nem hiszem és nem is állítom, hogy ez a legjobb út, de az biztos, hogy az egyik legcsábítóbb. Az elektromosság tisztasága, de akár a zöldebb jellege, a kényelem és relatíve olcsó ára teszi vonzóvá az elektromos fűtési rendszereket és közöttük az infra fűtést, infrafilmet és az inverteres klímafűtéseket is, sajna csak ennyivel sikerült közelebbi viszonyt ápolni. Számos varázsló járja az országot az elektroszmog varázspálcával, ez egy jó kereseti forrás lett, van olyan jó mint 30 éve a biogiliszta és  mint általában a rettegés minden formája, ez is nagyon népszerű. De arra a nagyon egyszerű kérdésre, hogy mit helyette, arra nincs válasz, pedig úgy lenne a korrekt! Minden elektromos, a sütő, a főző, ami világít, ami képeket villogtat, amin beszélünk, ami hajtja a meleg vizet a padlóban de még az asszony vibrátora is. Melyiket fogjuk letenni? 
 Több facebook csoportot látogattam meg, hogy tapasztalatot gyűjtsek, vagy értelmes, konstruktív vitákba kapcsolódjak be, azt hittem ezek szakmai csoportok, ezzel ellentétben azt tapasztalom, hogy az elektromos fűtés kapcsán legtöbben valamilyen érdek mentén A vagy B oldalra csoportosulnak. Ez amúgy is divatos emberi magatartás, mármint a kettészakadt világ, egyszerűbb mint a megoldás keresés. Ez hiba, mert mindenre nyitottnak kell lennie annak aki előre szeretne nézni. Persze ez mögött lehet anyagi érdek, szakmai lustaság, vakhit, tudatlanság, rosszindulat, de semmiképp sem konstruktív és előre mutató!  Ami legjobban zavar, hogy ezt kérdések nélkül teszik a vitapartnerek és így borzalmas. Magammal szemben is fenntartom a tévedés lehetőségét, sőt mindennap felteszem ugyanazokat a kérdéseket, ezért keresem minden esetben a kontroll lehetőségét, de ezt találom a legkevésbé a szakmai fórumokon. Ha A vagy B állít valamit, még akkor is, ha alkalmazza a reklám alaptörvényeit és elkezd olyan szavakat használni amik tekintélyelvűek, vagy felsorakoztatni tudós szakértőket, esetleg olyan forrásokra hivatkozik a múltból amik nem megkérdőjelezhetők, vagy épp egy fényes műszerrel hadonászik akkor sem biztos, hogy nem a céljaira akarja felhasználni ezeket. És ez rossz irány, nem szeretnék ezen a szekéren ülni, ezért ha valaki elektromos fűtést keres, tanácsot vagy terméket, azt tegye körültekintéssel, de nyitottan. Indítottunk egy facebook csoportot, ha valaki úgy érzi szeretne hozzátenni ehhez valamit, vagy csak érdeklődik az elektromos fűtési rendszerek iránt, legyen az infrafilm, vagy inverteres klíma. Keressék meg a facebook csoport linkjét a menüben, mondjanak véleményt, de ez ne késre menő vita legyen és ne vakhit. Kérdezzük meg a másik felet és kérdezzük meg azt is, hogy mire alapozzák az állításaikat. Az semmiképp sem releváns vélemény, ha valaki sorról-sorra mantrázza egy másik szakembernek hit ember véleményét és a számok sem mindig barátok egy ilyen közegben. Sajna.  Az lenne a fontos, hogy látható legyen a jó és a rossz tapasztalat is, még akkor is, ha különben ez sok esetben átverés, vagy hazugság következménye és sokan nem szívesen beszélnek róla. Csak példaként, egy hölgy áttért az elektromos fűtésre, konkrétan még most sem mondta ki, hogy mi lenne ez. De a számos kérdés-felek alapján kiderült, hogy szobánként használ fűtőtestet, feltételezem infra sugárzót. És csak azt kapcsolja be, amelyik helységben tartózkodik, célszerű, de a mai ember számára kevésbé praktikus. Ami miatt leírtam, a hölgy villanyszámlája a tudatos használat miatt nagyon alacsony volt, erre más sokan, sok helyen ugrottak volna a torkának, hogy hazudik. Pedig nem, csak tudatosan használ villanyt. De volt egy másik eset is ami ide kívánkozik. A fatüzelésű kazánt cserélték villanykazánra. Nem titok, nem vagyok híve az elektromos központi fűtésnek, annyi a veszteség és emiatt a magasabb villanyszámla, hogy számomra semmiképp sem teszi ezt vonzóvá. De mielőtt lehurroghatná bárki is az urat, hölgyet, ők meg vannak vele elégedve. A bevallásuk szerint nem változott a fűtés költségük, de kényelmes, tiszta és tervezhető lett. És miután elmondták, hogy mindig törekedtek a száraz, keményfa beszerzésre, mindezt felfűrészelve, kuglizva, majdhogynem behordva akkor érthető lett a kalkuláció. Ezért fontos a kommunikáció a mérhetetlen dölyftől felvértezett kiabálás helyett. Engem a kényelmen túl, némileg inspirált a költségoldal csökkentése is, így amikor a fűtésről gondolkodom akkor ezek a célok is megjelennek.       
     

Na lássuk a medvét. Uccu neki!


Oldal Térkép – elektromos fűtés mérés