Infra fűtés ws. inverteres klíma


Deprecated: Non-static method FutesRogzito::viewPost() should not be called statically in /web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298

Elektromos infra fűtés ws. …

Az elektromos infra fűtés  mint eredmény és nem csak cél! Írnék pár sort és rövidesen az is ki fog derülni, hogy a szén a fa és a gáz mint energia forrás nem célja a vizsgálatnak. Hogy miért is, erre csak egy sorban utalnék, az utcai mendemondákra hivatkozva:

 • a szén drága és az egyik legagresszívebb környezet szennyező anyag, a külföldi források és nagyon magas szállítási költségek miatt hosszú évek óta nem kedvelt fűtőelem, egyre nehezebben elérhető
 • a gáz, bár kényelmes, de azonos komfortérzet mellett megfizethetetlen, ezt sokan a fűtőérték változásra fogják, erre sajnos nincs infom, de a használati értéke nem a legjobb helyen áll. A gázüzemű fűtőrendszerek telepítése felújítása pedig szinte megfizethetetlen.
 • a fa, hol elfogy, hol előkerül, de soha sem annyiért mint tegnap és egyre nagyobb víztartalommal, ha betartanánk a régi öregek elvét akkor 3-4 éve vágott és száradt keményfával szabadna tüzelni ami megfizethetetlen. Az Alföldön akkor láttak keményfát utoljára, ,amikor keményen fejbe vágtak valakit. És nagyon fontos, hogy nem olyan régen a családok egymást segítve készültek a télre, így az idősebb emberek téli fűtése nem volt ekkora gond, gondolok itt a fa behordás, felvágás, begyújtás, salakolás feladatokra. Ez ma már családon belül sem így van, az emberek nagy ívben leszarják az idősebb korosztályt, így azoknál ez a probléma fokozottan jelentkezik.
  Én szívesen használom azt a szlogent, hogy az okosan felépített villamos fűtés a lopott fánál is olcsóbb.
 • és ami megtámogthatja a klíma fűtést a H tarifa. Bármilyen megújuló energiaforrást hasznosító berendezés üzemeltethető róla, így hőszivattyú és a hozzá kapcsolódó szivattyúk, szolárállomások, stb.
  Csak fűtési szezonban érhető el (október 15-e és április 15-e között) a kedvezményes árszabású villamos energia
  A fennmaradó időszakban (április 15-október 15 között) a berendezések normál árszabású villamos energiával üzemelnek.
  A nap 24 órájában elérhető, nincsenek holt időszakok, a berendezések folyamatosan üzemelnek (az átváltás nem jár hálózatról való lekapcsolódásról)
  A mindenkori kedvezményes díjszabás az adott területen elérhető “B” díjszabású (köznevén éjszakai áram) villamos energiáéval megegyező, általában 25-26 Ft/kWh (fűtési szezonban)

A továbbiakban az  INFRAFILM kiépítéséről elmélkedek hosszú tömött sorokban, de azt is el kell mondanom, hogy a mérő szobában fel van szerelve egy inverteres klíma fűtés és az igazi cél leginkább két fűtés, tehát a VILLAMOS fűtés típusok összehasonlítása valóságos helyzetben.

Elektromos infra fűtés, infrafilm ws inverteres fűtés
infrafilm ws inverteres fűtés

Egy teljes tesztet indítunk a  fűtési szezonba, ahol kipróbáljuk az infrafilm és a inverteres klíma jó és rossz hatásait, tisztán számokra hagyatkozva. Sorra vesszük az élettani hatásokat a közérzetre ható hatásokat és természetesen boncolgatjuk a gyártók forgalmazók hozzáállását is és a túlszaladt bloggerek állításaira is reagálunk.

Számos adatot mérünk ami alapján egy laikus is eldöntheti, hogy melyik megoldást válassza, közeledve a „zöld” világhoz. Mert nem csak olyan fűtést tesztelünk ami ne bocsájt ki széndioxidot, hanem olyat aminek az energia felvétele előállítható napenergiából.

Az elektromos fűtés nem kényszer, de ha váltani kell vagy újat kell csinálni, akkor élhető alternatíva, amivel komolyan kell számolni. Már meglévő központi fűtéses rendszereknél is komoly eredmény érhető el egy központi hőszivattyúval, miközben tiszta, zöld, kényelmes, távvezérelhető, könnyű a telepítés, munltifunkciós, stb.

Ha követni szeretné a méréseinket és kíváncsi a napi jegyzetekre akkor kérem fizessen elő.

 

Elektromos infra fűtés, infrafil mws inverteres klíma
infrafilm ws inverteres klíma

 Fűtőfilm mérési adatok, gyártói adatok.Heating-film-test

Elektromos fűtés jegyzet

Az elektromos fűtés margójára; tudomásul kell venni, hogy mindennapjaink része az elektromosság, nem hiszem és nem is állítom, hogy ez a legjobb út, de az biztos, hogy az egyik legcsábítóbb. Az elektromosság tisztasága, de akár a zöldebb jellege, a kényelem és relatíve olcsó ára teszi vonzóvá az elektromos fűtési rendszereket és közöttük az infra fűtést, infrafilmet és az inverteres klímafűtéseket is, sajna csak ennyivel sikerült közelebbi viszonyt ápolni. 

Számos varázsló járja az országot az elektroszmog varázspálcával, ez egy jó kereseti forrás lett, van olyan jó mint 30 éve a biogiliszta és mint általában a rettegés minden formája, ez is nagyon népszerű. De arra a nagyon egyszerű kérdésre, hogy mit helyette, arra nincs válasz, pedig úgy lenne a korrekt! Minden elektromos, a sütő, a főző, ami világít, ami képeket villogtat, amin beszélünk, ami hajtja a meleg vizet a padlóban de még az asszony vibrátora is. Melyiket fogjuk letenni? 

 Több facebook csoportot látogattam meg, hogy tapasztalatot gyűjtsek, vagy értelmes, konstruktív vitákba kapcsolódjak be, azt hittem ezek szakmai csoportok, ezzel ellentétben azt tapasztalom, hogy az elektromos fűtés kapcsán legtöbben valamilyen érdek mentén A vagy B oldalra csoportosulnak. Ez amúgy is divatos emberi magatartás, mármint a kettészakadt világ, egyszerűbb mint a megoldás keresés. Ez hiba, mert mindenre nyitottnak kell lennie annak aki előre szeretne nézni. 

Persze ez mögött lehet anyagi érdek, szakmai lustaság, vakhit, tudatlanság, rosszindulat, de semmiképp sem konstruktív és előre mutató! Ami legjobban zavar, hogy ezt kérdések nélkül teszik a vitapartnerek és így borzalmas. Magammal szemben is fenntartom a tévedés lehetőségét, sőt mindennap felteszem ugyanazokat a kérdéseket, ezért keresem minden esetben a kontroll lehetőségét, de ezt találom a legkevésbé a szakmai fórumokon. 
Ha A vagy B állít valamit, még akkor is, ha alkalmazza a reklám alaptörvényeit és elkezd olyan szavakat használni amik tekintélyelvűek, vagy felsorakoztatni tudós szakértőket, esetleg olyan forrásokra hivatkozik a múltból amik nem megkérdőjelezhetők, vagy épp egy fényes műszerrel hadonászik akkor sem biztos, hogy nem a céljaira akarja felhasználni ezeket. 

Ez rossz irány, nem szeretnék ezen a szekéren ülni, ezért ha valaki elektromos fűtést keres, tanácsot vagy terméket, azt tegye körültekintéssel, de nyitottan. 
Indítottunk egy facebook csoportot, ha valaki úgy érzi szeretne hozzátenni ehhez valamit, vagy csak érdeklődik az elektromos fűtési rendszerek iránt, legyen az infrafilm, vagy inverteres klíma. Keressék meg a facebook csoport linkjét a menüben, mondjanak véleményt, de ez ne késre menő vita legyen és ne vakhit. Kérdezzük meg a másik felet és kérdezzük meg azt is, hogy mire alapozzák az állításaikat. Az semmiképp sem releváns vélemény, ha valaki sorról-sorra mantrázza egy másik szakembernek hit ember véleményét és a számok sem mindig barátok egy ilyen közegben. Sajna. 

Az lenne a fontos, hogy látható legyen a jó és a rossz tapasztalat is, még akkor is, ha különben ez sok esetben átverés, vagy hazugság következménye és sokan nem szívesen beszélnek róla. 

Csak példaként, egy hölgy áttért az elektromos fűtésre, konkrétan még most sem mondta ki, hogy mi lenne ez. De a számos kérdés-felek alapján kiderült, hogy szobánként használ fűtőtestet, feltételezem infra sugárzót. És csak azt kapcsolja be, amelyik helységben tartózkodik, célszerű, de a mai ember számára kevésbé praktikus. Ami miatt leírtam, a hölgy villanyszámlája a tudatos használat miatt nagyon alacsony volt, erre más sokan, sok helyen ugrottak volna a torkának, hogy hazudik. Pedig nem, csak tudatosan használ villanyt. 

De volt egy másik eset is ami ide kívánkozik. A fatüzelésű kazánt cserélték villanykazánra. Nem titok, nem vagyok híve az elektromos központi fűtésnek, annyi a veszteség és emiatt a magasabb villanyszámla, hogy számomra semmiképp sem teszi ezt vonzóvá. De mielőtt lehurroghatná bárki is az urat, hölgyet, ők meg vannak vele elégedve. A bevallásuk szerint nem változott a fűtés költségük, de kényelmes, tiszta és tervezhető lett. És miután elmondták, hogy mindig törekedtek a száraz, keményfa beszerzésre, mindezt felfűrészelve, kuglizva, majdhogynem behordva akkor érthető lett a kalkuláció. 
Ezért fontos a kommunikáció a mérhetetlen dölyftől felvértezett kiabálás helyett. Engem a kényelmen túl, némileg inspirált a költségoldal csökkentése is, így amikor a fűtésről gondolkodom akkor ezek a célok is megjelennek.    
   

Na lássuk a medvét. Uccu neki!


Oldal Térkép – elektromos infra fűtés