Private policy


Deprecated: Non-static method FutesRogzito::viewPost() should not be called statically in /web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298

Pivate Policy ahogy én látom. .Miért is írtam le, egyszerű és önző, a mért adatokat publikálni fogom nem ingyen, vesse rám bárki az első követ, de ez a “tudás” nagyon sokba kerül. A legfontosabb hogy a számok nem hazudnak, a mérések pont azért napról napra történnek, mert még azt is el kívánom kerülni, hogy a műszerek milyensége, minősége, pontossága legyen a kibúvó. Ez egy indikátormérés, ami követve pontos képet ad a két eltérő fűtési rendszerről. Sajnos az internet a céllal ellentétben olyan lett mint a piaci kofa, mindenki hangos, mindenki okos, mindenre van válasz és mindenki ingyen akar mindent.
És ezrek huhognak, mert unatkoznak, vagy mert nem merik felvállalni a rossz döntéseiket.
Ezért minden megszólalás ebben a témában is, ami az emberek véleményét formálja, az felelősséggel is jár, ezért aki okoskodik, trollkodik,vagy csak nyerészkedik és hangzatos dicshimnuszokat zeng, vegye a fáradtságot pro és kontra és hiteles adatokkal tegye azt, mert ez a korrektség, a kereskedőkkel és önjelölt szakértőkkel ellentétben . Bocsi.
És most térnék ki a magyar kereskedők egészen nagy táborára (én is kereskedő vagyok, így talán megfogalmazhatok kritikát magunkkal szemben), mert nem csak a számos baráti segítség létezik, hanem a kereskedők hada is. Hívjuk ezt a csoportot SZENNYGENERÁTORNAK, ingyen letöltenek egy joomla szerkesztőségi rendszert, majd havi 1000 forintért bérelnek egy webtárhelyet és Ők innen kezdve isten újai, akik ódákat zengjenek anyagokról, költségekről, megtérülésről, egészségről. stb Vicces, jó párszor próbáltam infót szerezni egy-egy kies részletről, mint egy valós mért fogyasztás. de leginkább zsákutcába futottam. És ami borzasztó, ugyanezt tapasztaltam nagy cégek esetén is, akik irodákat, reprezentatív üzleteket tartanak fent, de minek. A SZENNYGENERÁTOROK egymás reklám kiadványait másolgatják, hit és cél nélkül azaz cél van, víritsd a lóvét koma.

Most akár jogosan érhet kritika, mert hogy ez is wordpress, igaz a szerver a sajátunk és vettük a fáradtságot felépítettünk egy mérőszobát, konkrétan anyagokkal, igazi szoba, igazi helyen.
Ezt azért hangsúlyozom ki, mert kering egynéhány site a neten, ahol konkrét példákkal összehasonlító adatok vannak megadva többféle falra, szigetelésre, stb. Mindenki hordja körbe, mint az excaliburt, de ha figyelmessen elolvassák akkor derül csak ki, hogy ez egy szépen mesgzerkeszetett csudi oldal, ahol a gyári adatok és iskolapados számítások allapján vannak kiszámolva a fűtési adatok. Vicces, mert semmi köze sincs a számításokhoz a valóságnak. Például mennyire fontos a hulladékhő, mennyit lehet spórolni a tudas használattal és pici kis változtatások mennyit jelentenek forintban. Mennyire nem ér semmit a tükörfólia, vagy a 3mm szigetelésnek hitt polifoam és mekkora különbség van egy mennyezeti fűtés és a padló között.

Ez az én privát elkötezettségem, olyan adat, olyan helyzet és olyan rendszer ami a valóságot adja vissza a nagy szövegek helyett.

private policy, infra fűtés ws. inverteres klíma
infra fűtés ws. inverteres klíma
Elektromos fűtés jegyzet

Az elektromos fűtés margójára; tudomásul kell venni, hogy mindennapjaink része az elektromosság, nem hiszem és nem is állítom, hogy ez a legjobb út, de az biztos, hogy az egyik legcsábítóbb. Az elektromosság tisztasága, de akár a zöldebb jellege, a kényelem és relatíve olcsó ára teszi vonzóvá az elektromos fűtési rendszereket és közöttük az infra fűtést, infrafilmet és az inverteres klímafűtéseket is, sajna csak ennyivel sikerült közelebbi viszonyt ápolni. 

Számos varázsló járja az országot az elektroszmog varázspálcával, ez egy jó kereseti forrás lett, van olyan jó mint 30 éve a biogiliszta és  mint általában a rettegés minden formája, ez is nagyon népszerű. De arra a nagyon egyszerű kérdésre, hogy mit helyette, arra nincs válasz, pedig úgy lenne a korrekt! Minden elektromos, a sütő, a főző, ami világít, ami képeket villogtat, amin beszélünk, ami hajtja a meleg vizet a padlóban de még az asszony vibrátora is. Melyiket fogjuk letenni? 

 Több facebook csoportot látogattam meg, hogy tapasztalatot gyűjtsek, vagy értelmes, konstruktív vitákba kapcsolódjak be, azt hittem ezek szakmai csoportok, ezzel ellentétben azt tapasztalom, hogy az elektromos fűtés kapcsán legtöbben valamilyen érdek mentén A vagy B oldalra csoportosulnak. Ez amúgy is divatos emberi magatartás, mármint a kettészakadt világ, egyszerűbb mint a megoldás keresés. Ez hiba, mert mindenre nyitottnak kell lennie annak aki előre szeretne nézni. 
v
Persze ez mögött lehet anyagi érdek, szakmai lustaság, vakhit, tudatlanság, rosszindulat, de semmiképp sem konstruktív és előre mutató!  Ami legjobban zavar, hogy ezt kérdések nélkül teszik a vitapartnerek és így borzalmas. Magammal szemben is fenntartom a tévedés lehetőségét, sőt mindennap felteszem ugyanazokat a kérdéseket, ezért keresem minden esetben a kontroll lehetőségét, de ezt találom a legkevésbé a szakmai fórumokon. 
Ha A vagy B állít valamit, még akkor is, ha alkalmazza a reklám alaptörvényeit és elkezd olyan szavakat használni amik tekintélyelvűek, vagy felsorakoztatni tudós szakértőket, esetleg olyan forrásokra hivatkozik a múltból amik nem megkérdőjelezhetők, vagy épp egy fényes műszerrel hadonászik akkor sem biztos, hogy nem a céljaira akarja felhasználni ezeket. 

Ez rossz irány, nem szeretnék ezen a szekéren ülni, ezért ha valaki elektromos fűtést keres, tanácsot vagy terméket, azt tegye körültekintéssel, de nyitottan. 
Indítottunk egy facebook csoportot, ha valaki úgy érzi szeretne hozzátenni ehhez valamit, vagy csak érdeklődik az elektromos fűtési rendszerek iránt, legyen az infrafilm, vagy inverteres klíma. Keressék meg a facebook csoport linkjét a menüben, mondjanak véleményt, de ez ne késre menő vita legyen és ne vakhit. Kérdezzük meg a másik felet és kérdezzük meg azt is, hogy mire alapozzák az állításaikat. Az semmiképp sem releváns vélemény, ha valaki sorról-sorra mantrázza egy másik szakembernek hit ember véleményét és a számok sem mindig barátok egy ilyen közegben. Sajna.  

Az lenne a fontos, hogy látható legyen a jó és a rossz tapasztalat is, még akkor is, ha különben ez sok esetben átverés, vagy hazugság következménye és sokan nem szívesen beszélnek róla. 

Csak példaként, egy hölgy áttért az elektromos fűtésre, konkrétan még most sem mondta ki, hogy mi lenne ez. De a számos kérdés-felek alapján kiderült, hogy szobánként használ fűtőtestet, feltételezem infra sugárzót. És csak azt kapcsolja be, amelyik helységben tartózkodik, célszerű, de a mai ember számára kevésbé praktikus. Ami miatt leírtam, a hölgy villanyszámlája a tudatos használat miatt nagyon alacsony volt, erre más sokan, sok helyen ugrottak volna a torkának, hogy hazudik. Pedig nem, csak tudatosan használ villanyt. 

De volt egy másik eset is ami ide kívánkozik. A fatüzelésű kazánt cserélték villanykazánra. Nem titok, nem vagyok híve az elektromos központi fűtésnek, annyi a veszteség és emiatt a magasabb villanyszámla, hogy számomra semmiképp sem teszi ezt vonzóvá. De mielőtt lehurroghatná bárki is az urat, hölgyet, ők meg vannak vele elégedve. A bevallásuk szerint nem változott a fűtés költségük, de kényelmes, tiszta és tervezhető lett. És miután elmondták, hogy mindig törekedtek a száraz, keményfa beszerzésre, mindezt felfűrészelve, kuglizva, majdhogynem behordva akkor érthető lett a kalkuláció. 
Ezért fontos a kommunikáció a mérhetetlen dölyftől felvértezett kiabálás helyett. Engem a kényelmen túl, némileg inspirált a költségoldal csökkentése is, így amikor a fűtésről gondolkodom akkor ezek a célok is megjelennek.       
     

Na lássuk a medvét. Uccu neki!


Oldal Térkép