Inverteres klíma fűtés


Deprecated: Non-static method FutesRogzito::viewPost() should not be called statically in /web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298

Jön az inverteres klíma fűtés, ha eddig az INFRAFILM kiépítéséről beszéltem hosszú tömött sorokban, akkor persze azt is el kell mondanom, hogy a szobában fel van szerelve egy inverteres klima fűtés is. Az igazi cél leginkább ezen két fűtés és így a számba vehető elektromos fűtések összehasonlítása. Megjegyzem, hog a fürdőszobában egy infra sugárzó van a falon, ami 1 Kwos teljesítményű és kiegészítő fűtésként használunk egy ventilátoros villany radiátort is.

Sokan értetlenül állnak a tartalom előtt, miért is született? Ha őszinte vagyok akkor az egyik nagyon fontos cél a ZÖLDEBB energia bevezetése és a foszilis energiahordozók kiirtása. Így talán kaphatunk annyi időt, hogy még az unokáink is a földön élhetnek. Persze ha erről értekeztem volna, akkor kutyát sem érdekelné.

Inverteres klíma fűtés, infra fűtés ws. invertres klíma
infra fűtés ws. invertres klíma

Az egyik barátom, amikor megemlítettem az oldal tervezését, akkor elkezdett röhögni és csak annyit mondott, „jó lesz ha nem játszod a fejed téged is csak a pénz érdekel”. És legyünk őszinték a föld megmentése és a világbéke mellett a pénz is nagyon fontos, de nem a spórolás szempontjából hanem a kifizethetőség miatt.

Egy másik fontos érv, a társadalom korosodása és földrajzi tagoltsága, a fiatalok elvándorlása a több generációs család modellt szüntette meg, hátrahagyva nyugdíjas korosztályt egy fejszével a kezében, sokan nem bírják fizikailag vagy pénzel, ezen is lehet változtatni.
És nem utolsó sorban a felvázolt elektromos fűtés módok kivitelezése ma már kezelhető havi költség és bár sokan úgy gondolják, hogy a bálna ebből gazdagszik. Hát nem, a leírt tapasztalatok alapján klíma berendezések, de akár az infrafilm kereskedelmére itt a lakóhelyemen is legalább 4-5 cég jelentkezik azonnal, így mindenki szabadon választhat, hogy kinek hiszi el a tudását. A vidéki embereknek innen üzenem,lehet keresni a havert, a mutyit, meg a szomszéd fiát, mert lesz olyan is bőven.

Inverteres klíma fűtés, infra fűtés ws. invertres klíma
infra fűtés ws. invertres klíma

És akkor visszakanyarodva a klíma berendezésre, ne tessék elhinni ami le van írva, ne tessék és soha többet NE. A kereskedő nem tudja mit árul és a fűtésnél nagyon fontos kritériumok fognak jelentkezi, az egyik a ZAJ. A ZAJ számokkal nem kifejezhető!!!! Ha valaki gondoskodni szeretne a szép jövőről és inverteres klímát választ az tegye ezt több ütemben! A kereskedők azt árulják ami nekik leginkább kézenfekvő, olcsón ÁFA-n veszik, vagy 3 hónap utalásra, vagy csak ezer kedvezmény van rá beszállítói oldalon, vagy szlovákiai az anyacég és kikerülik az ÁFA-t. Ezért az inverteres klíma vásárlás üteme a következő, megveszem az elsőt ami árban, teljesítményben kedvező és felszerelem a szobámban, este álomra szenderülök, ha nem tetszik a zaj, suhogás akkor jöhet a következő, jobb, szebb, másképp kinéző ez pedig mehet ki a konyhába, vagy nappaliba.Mondanám azt, hogy mindezt tegyék egy bemutató teremben, de nem hiszem, hogy talál bárkit is a kereskedők oldalán akit ez érdekel. Szerintem még az zaj adatok értelmezése sem ember közeli érték, legjobb esetben egy tátott szájjú, de érdeklődő tekintet fogadja majd.

Inverteres klíma fűtés, infra fűtés ws. invertres klíma
infra fűtés ws. invertres klíma

Aki nem szokta, az próbálja ki előtte. Persze egy városi ember aki egy big street mellet él, neki ez nem probléma, de egy zsákfaluban, 70 évesen mást gondolunk a zajról.

És most komolyan, az 5 dB eltérés nem 10%, hanem jóval több lévén ez egy logaritmikus függvény. Hogy mindenki értse, ha kilöttyen egy kicsi tej a dobozból az akár a fél doboz is jelentheti.

Egészen komoly hőmérséklet alakul ki a légkondiban, klímában, mértem még 40-45 fokot is pisztolyos hőmérővel, az érzékelők nincsenek kivezetve és gondolom eltérő hőtágulású anyagokkal van tele. Mondtam a forgalmazónak, azt mondta ez lehetetlen, biztos a szerelő cseszte el, csináljunk videót, meg jegzőkönyvezzük, meg hívjuk ki a szerelőt, stb. Tipikusan a kínai rutint követik, ez most bevett szokás, szart csak szarul lehet eladni, másképp nem éri meg, de szerintem a jóval is így jár az ember, ha occsó lesz.

38 dB az alapzaj a lakásban bekacsolt légkondinál 45 dB ez az átlag érték, éjjel is. A kattogás akár 50-55 dB kiugrást is okoz. És ez logaritmikus függvény nem lineáris.

Táblázatban összefoglalva
(kalkulátorral számított értékek):

arány
1:1
2:1
3
4(=2.2)
5
6(=2.3)
7
8(=2.4)
9
10:1
dB
0
6.02
9.54
12.04
13.98
15.56
16.90
18.06
19.08
20

Kérdés:
20:1 arány mennyi dB-ben?
Válasz:    20 = 2

×
10

®
6 + 20 = 26
dB.

Különben ez lenne a legolcsóbb, egy szoba, 15m2 akár forintban napi 130-150 forintért kifűthető lenne, de még egy nagy kérdés van! Mennyi ideig üzemelnek, mert erre itthon nincs gyakorlat. A szerelők 5-7 évet jósolnak és az nagy baj, mert akkor a csere költségével is kell számolni ami nem aprópénz. A garancia feltétele az éves 1-2 karbantartás, hivatásos dokumentált formában, 12-20 000/ klíma. Az is gondom volt, hogy azok a klímák amik full vezérelhetők akár távolról is nevetségesen drágák.

Nem tudom mennyi a H tarifás óra, most fogjuk megkérni, így ezt csak később tudom megmondani. Valószínű szekrény csere, szerelő, szerelvények, stb

Mindkét fűtés legnagyobb előnye a gyors felfűtési idő, ez igaz a klímára és az infrafilmre egyaránt. NAGYON fontos, kedves energetikusok, a temperált szoba felfűtése nem vesz el annyi energiát amennyit megspórol, értem, hogy a suliban mást mondtak. Butaság, ne tessék mantrázni vegyen egy teljesítménymérőt és mérje meg. Temperált szobában 10 perc alatt csinálok meleget és utána visszaállok a normál beálltásra. Ezzel komoly pénzt tud megspórolni egy család aki napjait munkahelyen, suliban tölti.

Az elektromos fűtés nem kényszer, de ha váltani vagy újat kell csinálni, akkor élhető alternatíva, amivel komolyan kell számolni. Már meglévő központi fűtéses rendszereknél is komoly eredmény érhető el egy központi hőszivattyúval, miközben tiszta, zöld, kényelmes, távezérelhető, könnyű a telepítés, munltifunkciós, stb.  

Ha követni szeretné a méréseinket és kíváncsi a napi jegyzetekre akkor kérem fizessen elő.

Elektromos fűtés jegyzet

Az elektromos fűtés margójára; tudomásul kell venni, hogy mindennapjaink része az elektromosság, nem hiszem és nem is állítom, hogy ez a legjobb út, de az biztos, hogy az egyik legcsábítóbb. Az elektromosság tisztasága, de akár a zöldebb jellege, a kényelem és relatíve olcsó ára teszi vonzóvá az elektromos fűtési rendszereket és közöttük az infra fűtést, infrafilmet és az inverteres klímafűtéseket is, sajna csak ennyivel sikerült közelebbi viszonyt ápolni. 

Számos varázsló járja az országot az elektroszmog varázspálcával, ez egy jó kereseti forrás lett, van olyan jó mint 30 éve a biogiliszta és  mint általában a rettegés minden formája, ez is nagyon népszerű. De arra a nagyon egyszerű kérdésre, hogy mit helyette, arra nincs válasz, pedig úgy lenne a korrekt! Minden elektromos, a sütő, a főző, ami világít, ami képeket villogtat, amin beszélünk, ami hajtja a meleg vizet a padlóban de még az asszony vibrátora is. Melyiket fogjuk letenni? 

 Több facebook csoportot látogattam meg, hogy tapasztalatot gyűjtsek, vagy értelmes, konstruktív vitákba kapcsolódjak be, azt hittem ezek szakmai csoportok, ezzel ellentétben azt tapasztalom, hogy az elektromos fűtés kapcsán legtöbben valamilyen érdek mentén A vagy B oldalra csoportosulnak. Ez amúgy is divatos emberi magatartás, mármint a kettészakadt világ, egyszerűbb mint a megoldás keresés. Ez hiba, mert mindenre nyitottnak kell lennie annak aki előre szeretne nézni. 
v
Persze ez mögött lehet anyagi érdek, szakmai lustaság, vakhit, tudatlanság, rosszindulat, de semmiképp sem konstruktív és előre mutató!  Ami legjobban zavar, hogy ezt kérdések nélkül teszik a vitapartnerek és így borzalmas. Magammal szemben is fenntartom a tévedés lehetőségét, sőt mindennap felteszem ugyanazokat a kérdéseket, ezért keresem minden esetben a kontroll lehetőségét, de ezt találom a legkevésbé a szakmai fórumokon. 
Ha A vagy B állít valamit, még akkor is, ha alkalmazza a reklám alaptörvényeit és elkezd olyan szavakat használni amik tekintélyelvűek, vagy felsorakoztatni tudós szakértőket, esetleg olyan forrásokra hivatkozik a múltból amik nem megkérdőjelezhetők, vagy épp egy fényes műszerrel hadonászik akkor sem biztos, hogy nem a céljaira akarja felhasználni ezeket. 

Ez rossz irány, nem szeretnék ezen a szekéren ülni, ezért ha valaki elektromos fűtést keres, tanácsot vagy terméket, azt tegye körültekintéssel, de nyitottan. 
Indítottunk egy facebook csoportot, ha valaki úgy érzi szeretne hozzátenni ehhez valamit, vagy csak érdeklődik az elektromos fűtési rendszerek iránt, legyen az infrafilm, vagy inverteres klíma. Keressék meg a facebook csoport linkjét a menüben, mondjanak véleményt, de ez ne késre menő vita legyen és ne vakhit. Kérdezzük meg a másik felet és kérdezzük meg azt is, hogy mire alapozzák az állításaikat. Az semmiképp sem releváns vélemény, ha valaki sorról-sorra mantrázza egy másik szakembernek hit ember véleményét és a számok sem mindig barátok egy ilyen közegben. Sajna.  

Az lenne a fontos, hogy látható legyen a jó és a rossz tapasztalat is, még akkor is, ha különben ez sok esetben átverés, vagy hazugság következménye és sokan nem szívesen beszélnek róla. 

Csak példaként, egy hölgy áttért az elektromos fűtésre, konkrétan még most sem mondta ki, hogy mi lenne ez. De a számos kérdés-felek alapján kiderült, hogy szobánként használ fűtőtestet, feltételezem infra sugárzót. És csak azt kapcsolja be, amelyik helységben tartózkodik, célszerű, de a mai ember számára kevésbé praktikus. Ami miatt leírtam, a hölgy villanyszámlája a tudatos használat miatt nagyon alacsony volt, erre más sokan, sok helyen ugrottak volna a torkának, hogy hazudik. Pedig nem, csak tudatosan használ villanyt. 

De volt egy másik eset is ami ide kívánkozik. A fatüzelésű kazánt cserélték villanykazánra. Nem titok, nem vagyok híve az elektromos központi fűtésnek, annyi a veszteség és emiatt a magasabb villanyszámla, hogy számomra semmiképp sem teszi ezt vonzóvá. De mielőtt lehurroghatná bárki is az urat, hölgyet, ők meg vannak vele elégedve. A bevallásuk szerint nem változott a fűtés költségük, de kényelmes, tiszta és tervezhető lett. És miután elmondták, hogy mindig törekedtek a száraz, keményfa beszerzésre, mindezt felfűrészelve, kuglizva, majdhogynem behordva akkor érthető lett a kalkuláció. 
Ezért fontos a kommunikáció a mérhetetlen dölyftől felvértezett kiabálás helyett. Engem a kényelmen túl, némileg inspirált a költségoldal csökkentése is, így amikor a fűtésről gondolkodom akkor ezek a célok is megjelennek.       
     

Na lássuk a medvét. Uccu neki!


Oldal Térkép – inverteres klíma fűtés