Ingyenesség


Deprecated: Non-static method FutesRogzito::viewPost() should not be called statically in /web/wp-includes/class-wp-hook.php on line 298

 

ingyenesség, infra fűtés ws invertres klíma
Ingyenesség? Infra fűtés ws invertres klíma

Kétféle ingyenesség van;

Az egyik az adatok elérhetősége: Minden pénzbe kerül még a pénz is. Pár napja felhívtam egy urat aki egy bizonyos terméket és technológiát árul és láthatóan jól is végzi dolgát, valamint ebből is él. Megkérdeztem a mérőeszközök árát a kiegészítő technológia paramétereit. Szívesen válaszolt, majd amikor odaértünk , hogy az én esetemben milyen rendszert kell kiépíteni a jelenlegi adatok alapján, akkor jelezte, hogy ezt csak testre szabva tudja kiszámolni és méretezni. Amennyiben vásárolni szeretnék akkor szívesen segít, elutalom az előleget majd ad árat és eszközt ami precízen az én helyzetemre szabott vagy kiszámolja előre és fizessem ki munkáját. Néztem magam elé, nem bután inkább csodálkozva s rájöttem, hogy igaza van. Az ő munkája, megélhetése nem ingyenes csak azért mert az interneten van.

Most épp a 3. klímát próbálom ki ugyan abban a környezetben,hogy közelebb kerüljek a megoldáshoz és lehet hogy hihetetlen de nekem pont annyiba kerül mint maguknak. De a műszerek árán is elmehettem volna Hong-Kongba szusit enni. A vezérlések pedig ippeg a 8. verziónál tartanak és ha még nem is törnék pálcát a jelenlegiek felett a többiről legalább el tudom mondani hogy mennyit érnek. De az infra fűtésről is ugyanezt mondhatom, igaz hogy árultam vagy 7-8 éve, mégsem adtunk el belőle érzékelhető mennyiséget, ahhoz képest hogy hány százan érdeklődtek utána. Arról nem is beszélve, hogy ez így nem kész kereskedelmi termék, hisz pont a többi apróság adja a használhatóságát. Ma már csak nagyon ritka esetben kereskedünk vele.

A másik pénzügyi téma: A fűtés költségei. Nincs olyan szám amivel ez leírható, nincs olyan tudás, hogy ez ingyenes lenne, vagy bármennyivel is csökken magától a fűtésszámla. Ez rossz irány! Olyan létezik, hogy dolgok egymásra épülnek, javítok a szigetelésen, felrakok egy elektromos fűtést, átállok H tarifára ahol lehet, vagy beruházok egy napelembe. És akkor akár ingyenes is lehet! Hogy ez pénzbe kerül, igen! Akár sokba is, igen!  Ezért kell pontosan felmérni a valós költséget előre és a célokhoz igazítani. Tehát azok járnak jól akik választás előtt állnak ,mert felújítanak, vagy nincs is fűtés, vagy építkeznek. Lesznek olyanok akik tehetik, mert zöldebbek szeretnének lenni, vagy a kényelem hajtja őket, vagy a kényszeres kényelem. De csak azért, mert olcsóbb lesz, az nem igaz, mert akkor számolni kell a bekerülési költséget az utolsó szögig és az amortizációt is. És akkor már szürke zónába keveredünk.

A mérési adataink olyan összehasonlítást adnak, amiből bárki alap 8.os matek és fizikai ismeretekkel kiszámolhatja a költségeket előre. Amiben tudunk segítünk, de dönteni maguknak kell. Én annyit tudok garantálni, hogy leírtak valóságos adatok! Még úgy is, hogy fenntartjuk a tévedés jogát közelebb kerülhet a valósághoz, mintha a rózsaszín inges szakértők bűvöletében élne.

Visszacsatolás
200 km-re egy úriember elvitt egy szobára való infrafilmet évekkel ezelőtt, majd felhívott, hogy ez is ugyan olyan átverés mint a a többi csoda amit kipróbált. Annyira bosszantott, még akkor is ha én sem leírva sem szóban nem ígértem neki csodát, hogy elmentem megnézni. Egy műhely egysoros téglafalán ez lett volna a elektromos fűtés az ott dolgozóknak a mennyezet egy OSB lap és felette pala, a padló pedig beton. Legszívesebben elsírtam volna magam. Ez felelőtlenség, mert pont a hiányos tudás és felkészületlenség eredménye, hogy nem használható az elektromos fűtési rendszer, de egy ilyen esetben más sem.

Keresünk KÖZÖSSÉGI FINANSZÍROZÁST, igen ez más társadalmakban megszokott. Tehát akit érdekel, az beszállhat egy INFRAFILM sugárzási hullámhossz mérésbe pénzzel a végösszeg kb 70 000 forint, aki beszáll azzal megosztjuk a mérés eredményét. Persze erre is, mint a többi minősített adatra.

Elektromos fűtés jegyzet

Az elektromos fűtés margójára; tudomásul kell venni, hogy mindennapjaink része az elektromosság, nem hiszem és nem is állítom, hogy ez a legjobb út, de az biztos, hogy az egyik legcsábítóbb. Az elektromosság tisztasága, de akár a zöldebb jellege, a kényelem és relatíve olcsó ára teszi vonzóvá az elektromos fűtési rendszereket és közöttük az infra fűtést, infrafilmet és az inverteres klímafűtéseket is, sajna csak ennyivel sikerült közelebbi viszonyt ápolni. 
Számos varázsló járja az országot az elektroszmog varázspálcával, ez egy jó kereseti forrás lett, van olyan jó mint 30 éve a biogiliszta és  mint általában a rettegés minden formája, ez is nagyon népszerű. De arra a nagyon egyszerű kérdésre, hogy mit helyette, arra nincs válasz, pedig úgy lenne a korrekt! Minden elektromos, a sütő, a főző, ami világít, ami képeket villogtat, amin beszélünk, ami hajtja a meleg vizet a padlóban de még az asszony vibrátora is. Melyiket fogjuk letenni? 
 Több facebook csoportot látogattam meg, hogy tapasztalatot gyűjtsek, vagy értelmes, konstruktív vitákba kapcsolódjak be, azt hittem ezek szakmai csoportok, ezzel ellentétben azt tapasztalom, hogy az elektromos fűtés kapcsán legtöbben valamilyen érdek mentén A vagy B oldalra csoportosulnak. Ez amúgy is divatos emberi magatartás, mármint a kettészakadt világ, egyszerűbb mint a megoldás keresés. Ez hiba, mert mindenre nyitottnak kell lennie annak aki előre szeretne nézni. 
Persze ez mögött lehet anyagi érdek, szakmai lustaság, vakhit, tudatlanság, rosszindulat, de semmiképp sem konstruktív és előre mutató!  Ami legjobban zavar, hogy ezt kérdések nélkül teszik a vitapartnerek és így borzalmas. Magammal szemben is fenntartom a tévedés lehetőségét, sőt mindennap felteszem ugyanazokat a kérdéseket, ezért keresem minden esetben a kontroll lehetőségét, de ezt találom a legkevésbé a szakmai fórumokon. Ha A vagy B állít valamit, még akkor is, ha alkalmazza a reklám alaptörvényeit és elkezd olyan szavakat használni amik tekintélyelvűek, vagy felsorakoztatni tudós szakértőket, esetleg olyan forrásokra hivatkozik a múltból amik nem megkérdőjelezhetők, vagy épp egy fényes műszerrel hadonászik akkor sem biztos, hogy nem a céljaira akarja felhasználni ezeket. És ez rossz irány, nem szeretnék ezen a szekéren ülni, ezért ha valaki elektromos fűtést keres, tanácsot vagy terméket, azt tegye körültekintéssel, de nyitottan. 
Indítottunk egy facebook csoportot, ha valaki úgy érzi szeretne hozzátenni ehhez valamit, vagy csak érdeklődik az elektromos fűtési rendszerek iránt, legyen az infrafilm, vagy inverteres klíma. Keressék meg a facebook csoport linkjét a menüben, mondjanak véleményt, de ez ne késre menő vita legyen és ne vakhit. 
Kérdezzük meg a másik felet és kérdezzük meg azt is, hogy mire alapozzák az állításaikat. Az semmiképp sem releváns vélemény, ha valaki sorról-sorra mantrázza egy másik szakembernek hit ember véleményét és a számok sem mindig barátok egy ilyen közegben. Sajna.  Az lenne a fontos, hogy látható legyen a jó és a rossz tapasztalat is, még akkor is, ha különben ez sok esetben átverés, vagy hazugság következménye és sokan nem szívesen beszélnek róla. Csak példaként, egy hölgy áttért az elektromos fűtésre, konkrétan még most sem mondta ki, hogy mi lenne ez. De a számos kérdés-felek alapján kiderült, hogy szobánként használ fűtőtestet, feltételezem infra sugárzót. És csak azt kapcsolja be, amelyik helységben tartózkodik, célszerű, de a mai ember számára kevésbé praktikus. Ami miatt leírtam, a hölgy villanyszámlája a tudatos használat miatt nagyon alacsony volt, erre más sokan, sok helyen ugrottak volna a torkának, hogy hazudik. Pedig nem, csak tudatosan használ villanyt. De volt egy másik eset is ami ide kívánkozik. 
A fatüzelésű kazánt cserélték villanykazánra. Nem titok, nem vagyok híve az elektromos központi fűtésnek, annyi a veszteség és emiatt a magasabb villanyszámla, hogy számomra semmiképp sem teszi ezt vonzóvá. De mielőtt lehurroghatná bárki is az urat, hölgyet, ők meg vannak vele elégedve. A bevallásuk szerint nem változott a fűtés költségük, de kényelmes, tiszta és tervezhető lett. És miután elmondták, hogy mindig törekedtek a száraz, keményfa beszerzésre, mindezt felfűrészelve, kuglizva, majdhogynem behordva akkor érthető lett a kalkuláció. Ezért fontos a kommunikáció a mérhetetlen dölyftől felvértezett kiabálás helyett. Engem a kényelmen túl, némileg inspirált a költségoldal csökkentése is, így amikor a fűtésről gondolkodom akkor ezek a célok is megjelennek.       
     

Na lássuk a medvét. Uccu neki!


Oldal Térkép – ingyenesség?